Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι για μικρούς και μεγαλύτερους καλοφαγάδες, με κύριο συστατικό το πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα κολοκύθι.

 

Υλικά

2 κολοκύθια μεγάλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 αυγό

100 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα

2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, τα οποία ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα μας πρέπει να είναι ένας αραιός χυλός ώστε οι κολοκυθοκεφτέδες να είναι τραγανοί από έξω και ζουμεροί από μέσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε βάζοντας κουταλιά κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι. Τους  βγάζουμε και τους τοποθετούμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.