Αγωνίζεται να υλοποιήσει το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στην Ελλάδα. Εμπνευσμένος από το όραμα του γνωστού δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ο γιατρός Στέργιος Αράπογλου, γενικός χειρουργός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Ορμένιο του Νομού Έβρου με σκοπό να διανύσει μία διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 1400 km σε μόλις 23 ημέρες.

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήριο Ταίναρο του Νομού Λακωνίας και θα καταστήσει τον Στέργιο Αράπογλου τον πρώτο αθλητή που τρέχει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού.

Ο Στέργιος Αράπογλου έχει μακρά πορεία στον αθλητισμό και έχει τερματίσει στους δυσκολότερους αγώνες βουνού και ασφάλτου στην Ελλάδα. Αυτήν τη φορά θα κινηθεί μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους ακολουθώντας μια διαδρομή, η σύλληψη και ο σχεδιασμός της οποίας ανήκουν στον Τάκη Σκουλή.

Ο κ. Σκουλής, ο οποίος είναι σήμερα 82 ετών, έχει στο παρελθόν διατρέξει μόνος του την ιστορική διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων, και έχει ανακηρυχτεί ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου. Ο ίδιος, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον αθλητικό χώρο ως υπόδειγμα ηθικής και ταπεινότητας, είχε ξεκινήσει στις 29 Μαΐου του 1995 για την διαδρομή που επιχειρεί τώρα να ακολουθήσει ο Στέργιος Αράπογλου, είχε διασχίσει περίπου 300 χιλιόμετρα, όμως σταμάτησε την προσπάθειά του λίγο έξω από τη Χρυσούπολη του Νομού Καβάλας.