Μια εύκολη συνταγή για γευστική και δροσερή Lemon pie η οποία καθώς δεν έχει μαρέγκα και το μόνο που χρειάζεται είναι πάγωμα.

Υλικά

1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 ζουμερό λεμόνι

ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αφού τρίψουμε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη να γίνουν σαν ζύμη. Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο. Στραγγίζουμε το γιαούρτι από τυχόν νερά και ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο. Αφού στίψουμε το μισό λεμόνι, το ρίχνουμε στην κρέμα μας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε πιο ξινή τη lemon pie προσθέτουμε και το υπόλοιπο λεμόνι. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στα μπισκότα την κρέμα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Σερβίρουμε με φυλλαράκι δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.