Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενδυνάμωσή τους, τα ευρωτουρκικά, το μεταναστευτικό και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί και με τον υφυπουργό για θέματα Ευρώπης στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, τους προέδρους των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ θα επισκεφθεί, επίσης, την Καγκελαρία για επαφές με αξιωματούχους και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τα μέλη της Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Αύριο το απόγευμα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το ίδρυμα Konrad Adenauer, όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε συζήτηση με θέμα «Γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από το Βερολίνο το πρωί της Τετάρτης, 12 Σεπτεμβρίου για την Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.