Ακόμα ένα βραβείο προστέθηκε στη λίστα των διακρίσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Αυτή τη φορά ήταν το πάρκο του που τιμήθηκε με το πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Κήπου (European Garden 2018/2019), στην κατηγορία καινοτόμου σύγχρονου σχεδιασμού πάρκου ή κήπου.

Μεταξύ των άλλων βραβευθέντων πάρκων και κήπων στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Κήπων, τα οποία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή στη Γερμανία στις 7/9, συγκαταλέγονται τα Kew Gardens στο Λονδίνο, το project Parkstadt Süd στην Κολωνία, ο Κήπος της Ninfa στην Ιταλία, το Kasteeltuinen Arcen στην Ολλανδία και το Απόθεμα Βιόσφαιρας του Spreewald στη Γερμανία.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κήπων απονέμονται κάθε χρόνο από το 2010 από το European Garden Heritage Network (EGHN) και έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς των κήπων και τοπίων της Ευρώπης, να προωθήσουν τη σύγχρονη κηπουρική και να υποστηρίξουν τη διεθνή συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών. Το δίκτυο τους αριθμεί 190 πάρκα και κήπους σε 14 χώρες.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι ένα πάρκο 210 στρεμμάτων, με περισσότερα από 1.400 δέντρα και 300.000 θάμνους, ένα ζωντανό εργαστήριο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ταυτόχρονα ένας χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Έχει σχεδιαστεί ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου και σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη.