Αμετανόητος ακόμη και για την πολιτική επιλογή του να συμμαχήσει και να συγκυβερνά με τον ακραίο Πάνο Καμμένο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ξεχνώντας ότι επί 3,5 χρόνια κυβερνά με τη βοήθεια (ή σε ομηρεία) των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επιχείρησε να στείλει νέο προσκλητήριο στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και να «ψαρέψει» στα θολά νερά του χώρου αυτού στη λογική «και με τον ακροδεξιό και με τον προοδευτικό».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα», προφανώς επειδή ο Πάνος Καμμένος είναι… πολύ αριστερός.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τι στάση θα τηρήσει στις αυτοδιοικητικές, απάντησε ότι «προφανώς και είμαστε ανοιχτοί σε πρόσωπα που έρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και έντιμοι άνθρωποι που προέρχονται από το κέντρο και την κεντροδεξιά. Δεν θα συνεργαστούμε με πρόσωπα που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία γιατί έχουν διαφορετική ατζέντα» είπε.

Σε ό, τι αφορά τα ονόματα που θα υποστηρίξει, αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Στον πρώτο μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ότι έχει κάνει σπουδαίο έργο.

«Για την Κρήτη πιστεύω ότι έχει έναν εξαιρετικά ικανό περιφερειάρχη με σημαντικό έργο. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί για να δημιουργήσει μία πλατιά πλειοψηφία. Το ίδιο ισχύει για τον περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα και τον δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη, που έχει εξαιρετικό έργο και πιστεύω ότι θα αποτιμήσουν θετικά οι πολίτες», σημείωσε.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος στις πολιτικές συνεργασίες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι συγκυβερνά με την Κεντροδεξιά, εννοώντας προφανώς τους ΑΝΕΛ, και παράλληλα είπε ότι έχει κοινούς ορίζοντες με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.