Πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, πριν δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2019. Ενώ μέχρι σήμερα ήταν κάθετος, μιλώντας για κάλπες όταν εξαντληθεί η τετραετία, σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε μια διαφορετική πιθανότητα.

«Η βασική στρατηγική μου επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019. Αυτό θα επιδιώξω και αυτό θεωρώ ότι έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να συμβεί γιατί η χώρα και η οικονομία πάνε καλά και χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είναι επιτυχία να καταφέρουμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που κλείνει τη συνταγματική της θητεία», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι αν και ο σχεδιασμός του είναι για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επομένων μηνών, ενώ σε επόμενη ερώτησή του με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή απάντησε ότι «τον Φεβρουάριο θα κρίνουμε με τον κυβερνητικό εταίρο την πορεία των πραγμάτων».

Παράλληλα, σε άλλη απάντηση επισήμανε «η εφαρμογή ορισμένων μέτρων που ανακοίνωσε χθες θα ισχύσει μόνο αν η αξιωματική αντιπολίτευση τηρήσει ίδια στάση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που από πολλούς εκλήφθηκε ως ομολογία πως θα γίνουν εκλογές κι ενδεχομένως το κόμμα του να μην βρίσκεται στην κυβέρνηση.