Ετοιμη για την πρεμιέρα της στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League είναι η Εθνική ομάδα των Ανδρών, που θα αντιμετωπίσει σήμερα ( 21:45) στη Le Coq Arena του Ταλίν την Εσθονία, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου στη League C.  Στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του και, όπως είναι φυσικό, δεν υπολογίζεται από τον Μίχαελ Σκίμπε. Αντίθετα, ο Κάρλος Ζέκα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε σε περιοχή παλαιάς κάκωσης, προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς και τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα.

«Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τους Εσθονούς. Έχουμε κάποιους νέους, ταχείς και δημιουργικούς παίκτες και θα έχουμε καλή ευκαιρία να νικήσουμε. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως Μήτρογλου, ο οποίος είχε καλό ξεκίνημα στη σεζόν, όπως ο Λάζαρος, αλλά και ο Μάνταλος που είναι βασικό κομμάτι στην Εθνική. Γενικά έχουμε πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και θα σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ», θεωρεί για το παιχνίδι ο Σκίμπε.

Η εκτίμηση του ομοσπονδιακού προπονητή για τον όμιλο είναι πως «όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Παίξαμε δύο φορές με την Εσθονία στην προηγούμενη διοργάνωση. Είχαμε μια ισοπαλία και μια νίκη. Παίξαμε και με Ουγγαρία και Φινλανδία, έχοντας χάσει παιχνίδια. Δεν θέλω να θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Περιμένω να προκριθούμε στον επόμενο όμιλο. Αισθανόμαστε καλά».

Από την πλευρά του, ο πολύπειρος Σωκράτης Παπασταθόπουλος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία της: «Επιθετικά πρέπει να βγάλουμε πολλά περισσότερα πράγματα σαν ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από την προηγούμενη διοργάνωση. Και για εμάς και για τις άλλες ομάδες δεν θα είναι εύκολα τα πρώτα ματς. Πιστεύω ότι έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα να κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό».

Αναφορικά με το σχήμα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Εσθονούς, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου. Από εκεί και ύστερα για μια θέση παίζουν Λυκογιάννης και Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, Τζιόλης, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης στον άξονα και Μπακασέτας, Δώνης στα άκρα της επίθεσης.

Αναφορικά με τις αναμετρήσεις της απέναντι στους Εσθονούς, η Εθνική δεν έχει γνωρίσει ήττα. Σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά δύο νίκες κι έχει καταγράψει άλλες τόσες ισοπαλίες. Στην τελευταία αναμέτρηση (31/08/2017, «Γ. Καραϊσκάκης») των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ελλάδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία, ενώ είχε νικήσει (1-0) εκτός έδρας.