Πέραν από τις εξαγγελίες για την οικονομία, την ανάπτυξη, τους μισθούς και το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη, η Συνταγματική Αναθεώρηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «αναγκαίες και υπερώριμες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα εξεταστεί ο εξορθολογισμός των σχέσεων αλλά και οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

«Με την Συνταγματική Αναθεώρηση να επιτευχθεί η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών, καθώς και η κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων για υπουργούς και βουλευτές που προσβάλλουν τους έλληνες πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι μεγάλος στόχος του είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κρατικών θεσμών, μεταξύ πολιτών και πολιτικής.