H BMW X5 ενισχύεται με μια ακόμη έκδοση, την plug-in, υβριδική! Η νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance συνδυάζει έναν αποκλειστικό 6κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive.

Το νέο υβριδικό σύνολο, που καυχιέται και την εξαιρετική οικονομία καυσίμου, αποδίδει 394 ίππους, ενώ αισθητά μειωμένες είναι και οι εκπομπές CO2 που έχουν μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με αυτά του προηγούμενου μοντέλου.

Στον τομέα των επιδόσεων, η BMW X5 xDrive45e iPerformance πιάνει τα 0 – 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα – πάνω από ένα δευτερόλεπτο λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο ενώ μπορεί να κινείται μόνο ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 140 χλμ. – το προηγούμενο μοντέλο ήταν στα 120χλμ/ώρα. Η τελική ταχύτητα της BMW X5 xDrive45e iPerformance αγγίζει τα 235 χλμ/ώρα.

Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τώρα τα 80 χιλιόμετρα περίπου, σχεδόν τριπλάσια από της προκατόχου της. Το πιο εντυπωσιακό, η κατανάλωση μικτού κύκλου της νέας BMW X5 xDrive45e iPerformance που είναι πλέον στα 2,1 λίτρα/100χλμ και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 είναι τώρα 49 γραμ./χλμ.

Διαθέτει 8άρι κιβώτιο Steptronic τελευταίας γενιάς και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας, ή ο κινητήρας καύσης ή και οι δύο μαζί, κάτι που εγγυάται σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και απαράμιλλες off-road επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.