Ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών, με το «αντίο» του να είναι ξεχωριστό, όπως το παιχνίδι του. Η τελευταία φορά που θα βρεθεί σε παρκέ θα είναι στις 21/9 (21:30), στην αναμέτρηση της Ρέτζιο Εμίλια με την Μούρθια, όπου στο ημίχρονο οι βετεράνοι της Εθνικής Λιθουανίας θα αντιμετωπίσουν πρώην Ιταλούς διεθνείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο.

Αναλυτικά η δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram:

«Αυτό ήταν… !!! Και επίσημα ήρθε το τέλος… αποχωρώ από το μπάσκετ. Έχω πάρα πολλά να πω, πολλούς ανθρώπους να ευχαριστήσω, που φοβάμαι ότι θα ξεχάσω όλους αυτούς που με ενέπνευσαν και με βοήθησαν στην καριέρα μου. Έτσι, θα επιλέξω να ευχαριστήσω εσάς και να τα μοιραστώ όλα μαζί σας κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα μεταξύ της Ρέτζιο Εμίλια και της Μούρθια στο «Pala Bigi» της Ρέτζιο!!! Συμβολικά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου οι βετεράνοι της Εθνικής Λιθουανίας θα αντιμετωπίσουν πρώην Ιταλούς διεθνείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο. Σας παρακαλώ ελάτε στο τελευταίο μου παιχνίδι στις 21 Σεπτεμβρίου, όπου θα σταθώ στο παρκέ για τελευταία φορά».

Ο Καουκένας έχει αγωνιστεί σε Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, Λιέτουβος Ρίτας, Οστάνδη, Βόννη, Καντού, Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Ζαλγκίρις Κάουνας, Λαμποράλ Κούτσα και Ρέτζιο Εμίλια, ενώ μετρά δύο πρωταθλήματα Λιθουανίας (Λιέτουβος Ρίτας 2002, Ζαλγκίρις Κάουνας 2013) και τέσσερα Ιταλίας (Σιένα 2007, 2008, 2009, 2011). Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων έχει πανηγυρίσει με την Λιθουανία το χάλκινο στο EuroBasket 2007.