Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε, ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ. 

«Πρέπει να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα και να απαντήσει: Ποιος έδωσε την πολιτική εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ για να εξαγοράσει την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS έναντι 5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων ενόψει της συμφωνίας για το Σκοπιανό;» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ καλώντας τον κ. Τζανακόπουλο να απαντήσει. 

«Η ΔΕΗ έχει κινδυνεύσει 2-3 φορές να χρεοκοπήσει τον τελευταίο χρόνο. Δεν είχε να πληρώσει τη μισθοδοσία της. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Σκρέκα, έκαναν συνέντευξη Τύπου για το θέμα της ΔΕΗ, την αδυναμία της επιχείρησης, τα μπλακ άουτ, τα προβλήματα χρηματοδότησης» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, για να προσθέσει: «Και δύο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν εν κρυπτώ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, «μποναμά» 5 εκατομμύρια ευρώ μέσω της ΔΕΗ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική εντολή. Το θέμα είναι μείζον, πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα, σήμερα κιόλας».

Διαβάστε επίσης:

«Ηλεκτροπληξία» με την εξαγορά εταιρείας στενού συνεργάτη του Ζάεφ