Γιορτή Μανιταριού διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα μέχρι την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου. Στην προετοιμασία της γιορτής έχει συμμετάσχει σύσσωμη η τοπική κοινωνία ενώ κατά την διάρκεια της θα πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Το αποκορύφωμα αναμένεται το Σάββατο: Το πρωί θα συγκροτηθούν δύο ομάδες, η μία για αναζήτηση και φωτογράφιση μανιταριών και η δεύτερη για κυνήγι τρούφας, ενώ μετά την επιστροφή τους θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των μανιταριών και θα ακολουθήσει σεμινάριο μανιταρογνωσίας με τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και την κα Όλγα Γκορτζή, πρόεδρο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια.

Στις επτά το απόγευμα θα ξεκινήσει το μαγείρεμα των μανιταριών από 10 σεφ οι οποίοι θα ετοιμάσουν και θα διανείμουν δωρεάν μανιταρομεζέδες και τρουφομακαρονάδα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, χορευτικά, θέατρο σκιών, σόου από ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς και εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά.