Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε εταιρίες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι επεμβαίνουν στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2018, χωρίς να προσφέρει οποιαδήποτε τεκμηρίωση του ισχυρισμού του, λέγοντας στο «Daily Caller», σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, πως είναι «υπερ-φιλελεύθερα».

Αναφερόμενος σε εταιρίες όπως οι Facebook Inc και Twitter Inc, ο Τραμπ είπε στον συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο, σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, πως «νομίζω ότι έχουν ήδη» επέμβει στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Οι κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού προέδρου προστίθενται σε άλλες πρόσφατες κατηγορίες που έχει διατυπώσει για πολιτική προκατάληψη εις βάρος του από εταιρίες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης. Η Google και άλλες τεχνολογικές εταιρίες αρνούνται ότι διακατέχονται από οποιαδήποτε πολιτική προκατάληψη.

«Η πραγματική ανάμιξη στις τελευταίες εκλογές ήταν εκείνη – αν κοιτάξετε, ουσιαστικά όλες εκείνες οι εταιρίες είναι υπερ-φιλελεύθερες εταιρίες προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Δημοκρατική αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επενέβη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, κατηγορία την οποία αρνείται η Μόσχα.