Το «Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό υπερτερεί στα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσκόπηση με αφορμή το δημοψήφισμα στο τέλος του μήνα. Το 40,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Στην έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του TV Telma, το 8,6% απάντησε ότι θα ψηφίσει «όχι» στο ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της “Μακεδονίας” και την Ελλάδα;». Το 6,3% δήλωσε αναποφάσιστο και το 2% αρνήθηκε να απαντήσει. Επίσης, το 42,2% δεν είχε απάντηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες- το 57,8%- δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το 28,8% απάντησαν ότι δεν θα το κάνουν. Το 11,2% δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα εξασκήσει αυτό το δικαίωμά του, ενώ το 2,2% αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο Ζ. Ζάεφ εντείνει τις προσπάθειές του για να περάσει η συμφωνία και με συνεχείς δηλώσεις κάνει λόγο για «Μακεδονία», χωρίς το «Βόρεια».