Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επιβατών του αεροσκάφους της Emirates το οποίο τέθηκε την Τετάρτη σε καραντίνα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς τουλάχιστον 100 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα πυρετού και έντονου βήχα.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία από το Ντουμπάι, όλοι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από την πτήση EK203. «Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από τις τοπικές υγειονομικές αρχές πριν από την αποβίβαση, ενώ τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πλήρωμα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και αξιολόγηση». Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες πήραν άδεια να φύγουν.

To Airbus A388 που εκτελούσε την πτήση ΕΚ203 από το Ντουμπάι για τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας 521 επιβάτες, προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Πολλοί από τους επιβάτες ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία και κάποιοι από αυτούς παρουσίαζαν συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, τουλάχιστον 19 από τους επιβάτες του αεροσκάφους, επιβεβαιώθηκε ότι παρουσίασαν ξαφνική αδιαθεσία με συμπτώματα που περιελάμβαναν βήχα και πυρετό, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι, ενώ έως και 100 επιβάτες και μέλη πληρώματος παραπονέθηκαν ότι αισθάνθηκαν αδιαθεσία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δέκα από τους 19 επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι εννέα αρνήθηκαν να τους χορηγηθεί θεραπεία, δήλωσε ο Ραούλ Κοντρέρας, εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου της Νέας Υόρκης.« Όλοι οι άλλοι είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο Κοντρέρας σε συνέντευξη.

Το αεροπλάνο μεταφέρθηκε μακριά από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, μέχρι αξιωματούχοι υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων να αποτιμήσουν την κατάσταση, ανέφερε ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Α

ξιωματούχοι δημόσιας υγείας των CDC εργάστηκαν μαζί με άλλες υπηρεσίες για να αποτιμήσουν την κατάσταση της υγείας των επιβατών, παίρνοντας τη θερμοκρασία τους και κάνοντας διευθετήσεις για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία, ανέφερε στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Μπέντζαμιν Χέινς. Σε όσους επιβάτες δεν ήταν άρρωστοι επιτράπηκε να συνεχίσουν με τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους, είπε.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο αεροδρόμιο JFK – Σε καραντίνα αεροσκάφος της Emirates (video)