Ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλώντας στην Ισραηλινή ιστοσελίδα israelhayom.co.il αναφέρθηκε στις μεταγραφές που πραγματοποίησε, τόνισε πως θέλει να κάνει πιο αθλητικό τον Ολυμπιακό, ενώ υποστήριξε πως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης αποτελούν σύμβολα και πως διαθέτουν το DNA του συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπλατ:

Για τις μεταγραφές των ξένων στον Ολυμπιακό: «Ήρθα εδώ με σκοπό να αναζωογονήσω την ομάδα. Για να την κάνω πιο αθλητική και πιο πεινασμένη. Στο παρελθόν, με ρωτούσαν για παίκτες που είχα πάρει: Ποιοι είναι αυτοί; Και είδατε πως εξελίχθηκαν! Μου αρέσουν οι παίκτες που ξεκινούν και φτάνουν ψηλά, που έχουν ελπίδα».

Για τον Σπανούλη: «Τον βλέπω σαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη, ένα περιουσιακό στοιχείο από κάθε άποψη. Είναι σύμβολο για την ομάδα, όπως και ο Πρίντεζης! Έχουν το DNA του συλλόγου».

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Euroleague: «Το πρόγραμμα μας στην Euroleague είναι πολύ δύσκολο, όμως είμαστε στην αρχή του Μαραθωνίου. Όπως σε όλες μου τις ομάδες, πιο σημαντικό για εμένα είναι πως θα τελειώσουμε τη χρονιά και όχι πως θα την ξεκινήσουμε. Φέτος, η Euroleague είναι πολύ δυνατή και πολύ ανταγωνιστική».

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι τρόπος ζωής, είναι διασκεδαστικό. Μπορεί να μην φαίνεται διασκεδαστικό, όμως είναι».

Για την Ελλάδα και την Αθήνα: «Μου θυμίζει το Ισραήλ. Η ζεστασιά των ανθρώπων, η νοοτροπία που έχουν».