Ένα πρότυπο θεραπευτικό αγρόκτημα στην Μαλακάσα για άτομα με αυτισμό επιχειρεί να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο «Γη Θεραπαινίς». Το σωματείο συστήθηκε το 2017 από γονείς παιδιών με αυτισμό.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου τα μέλη του θα διοργανώσουν εκδήλωση στον πολυχώρο Myrtillo με στόχο να ενημερώσουν το κοινό για την προσπάθειά τους μέσα από ομιλίες ειδικών, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το σωματείο επιθυμεί την δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος στην Αττική, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα διαβιούν, θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στα διάφορα εργαστήριά του. «Ενός χώρου που θα δημιουργεί τις συνθήκες της πολύπλευρης ένταξής τους στην κοινωνία, αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης και φροντίδας τους, εφ’ όρου ζωής», όπως λένε. «Η «Γη Θεραπαινίς» επιδιώκει να χαρίσει στα άτομα με αυτισμό ένα «σπίτι» χαράς, δουλειάς, δημιουργίας, αξιοπρέπειας και αγάπης, εξασφαλίζοντάς τα για πάντα», συμπληρώνουν.

Πριν από λίγο καιρό τα παιδιά του σωματείου με την βοήθεια εκπαιδευτών, γονιών και εθελοντών φύτεψαν τον πρώτο τους μικρό λαχανόκηπο στην Παιανία ενώ πλέον προχωρούν στην δημιουργία του βασικού της αγροκτήματος στη Μαλακάσα, με βιολογικές καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά ζώα και όμορφα φυτώρια. Τα βιωματικά εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στην εκδήλωση θα περιλαμβάνουν φύτευση σπόρων και λουλουδιών, ζωγραφικό τελάρο και Παρασκευή γλυκίσματος ενώ θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά.