Σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας εξελίχθηκε η πολιτική κόντρα μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Ο τελευταίος είχε καταθέσει μήνυση κατά της Σοφίας Ζαχαράκη ζητώντας μάλιστα την άμεση σύλληψή της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αστυνομικοί πήγαν χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ να συλλάβουν την κυρία Ζαχαράκη αλλά δεν την βρήκαν εκεί. Εδωσαν μάλιστα εντολή στους αστυνομικούς φρουρούς των γραφείων να την συλλάβουν.

Κατά τις 9 το βράδυ η κ. Ζαχαράκη που δεν είναι βουλευτής, επομένως δεν έχει ασυλία, πήγε στα γραφεία και έκτοτε καταγράφηκε ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι στη συνέχεια επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις στην κυβέρνηση και δεν δόθηκε εντολή να συλληφθεί ένα πολιτικό πρόσωπο.

Χωρίς να συλληφθεί αποχώρησε, πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας με τη συνοδεία του Κωστή Χατζηδάκη και το γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Φυσικά, έξω από το κτίριο την περίμεναν δημοσιογράφοι, στις ερωτήσεις των οποίων, η Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε μόνο πως «έχει βγει ανακοίνωση του κόμματος» και πως «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

Τη σύλληψη της Σοφίας Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου είχε ζητήσει, όπως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε καταθέσει σε βάρος της μήνυση για όσα εκείνη υποστήριξε στο δελτίο του Epsilon το βράδυ της Κυριακής (02.09.2018). Είχε πει ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει τη σύλληψή της.

«Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ, που έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

«Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν», κατέληγε η ανακοίνωση.

Απάντηση Γεροβασίλη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε και με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» ήταν η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τη Νέα Δημοκρατία. «Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση», κατέληγε.

Νέα ανακοίνωση

Με νέα ανακοίνωσή της αργά το βράδυ, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον βραχίονα λάσπης της κυβέρνησης. Μάλιστα, στην ανακοίνωση εκείνη υπήρχε κι ένα υστερόγραφο, που συνοδευόταν από ένα video.

«Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο «ιδιώτης» Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου», ανέφερε.

Τι έγραψε ο Βαξεβάνης

Ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, με κείμενό του στο Documento είχε νωρίτερα ζητήσει από τη Σοφία Ζαχαράκη να του ζητήσει συγγνώμη και σε αυτή την περίπτωση εκείνος θα απέσυρε τη μήνυση. «Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ επανάληψη αλλά η εκπρόσωπος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, το ρόλο του τρολ των social media. Το πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν «καταδικασμένο συκοφάντη» χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία . Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η ΝΔ, απ’ ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των άριστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις», ανέφερε.

«Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις , θα σας ταράξω και στη νομιμότητα», σημείωνε ο Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγόρησε τη ΝΔ πως «επέλεξε το ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική εκπομπή του Εψιλον, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται τις νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές».

Ο εκδότης του Documento κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως ήθελε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά στην υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής του και επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας νέες μηνύσεις.

«Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτικό ήθος αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι. Με το Μαξίμου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την Αστυνομία. Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του ίδιου και του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει εναντίον μου καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης.