Δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για πρωτοφανές περισταστικό να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία της ΝΔ και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.

«Είναι πρωτοφανές στην μεταπολίτευση να φθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία πολιτικού κόμματος και να ζητείται η σύλληψη ενός στελέχους για ένα πολιτικό σχόλιο που έκανε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ALPHA και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αλλά γιατί να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου; Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ο οποίος δεν είναι ένας απλός ιδιώτης αλλά είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και είναι ο βραχίονας λάσπης κάθε φορά που επιτίθεται σε εμένα και την οικογένειά μου».

Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, δεν λύνονται τέτοια ζητήματα με συλλήψεις» ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα σόου με απώτερο στόχο να φοβηθούν τα στελέχη και να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Διαβεβαίωσε όμως ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και εξήγησε ότι «δεν είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες που υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσουν. Ο νόμος δεν θα είναι περιστρεφόμενη πόρτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν…Θα υπάρξουν πιο αυστηρές διατάξεις και θα ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Οι φυλακές Κορυδαλλού είναι κέντρο που συντονίζεται η δράση των εγκληματιών αλλά και της τρομοκρατίας». Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Φλώρος δεν θα είχε βγει αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Για την εμπλοκή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπε ότι «ο κ. Δημητριάδης είναι εκείνος που με την κατάθεσή του βοήθησε να πάει φυλακή ο κ. Φλώρος. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν στην Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».

Για την επικείμενη ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε: «Ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας τον ακούει η ελληνική κοινωνία; πιστεύει κανείς ότι θα εφαρμόσει έστω και τμήμα από αυτά που λέει; Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ικανότητα ούτε την πρόθεση να υλοποιήσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Αντίθετα σημείωσε η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα μείωσης των κρατικών δαπανών και της φορολογίας και προσέλκυσης επενδύσεων που θα αναπτύξει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη».

Επίσης, ο κ.Μητσοτάκης επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και δεσμεύθηκε για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα: Θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος. Θα θεσμοθετήσουμε τον δεύτερο πυλώνα. Θα υπάρχει ένας κουμπαράς για την επικουρική σύνταξη. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι υπερβολικά υψηλές εισφορές υπονομεύουν τα ταμεία. Εντός μίας τετραετίας θα μειώσουμε στο 15% από το 20% όλες τις κύριες εισφορές, μέσα και από μία ανακατανομή του πλεονάσματος. Υπό έναν όρο, τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα,δεν μας έβγαλε κανείς, απλώς τελείωσε. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Έχει λοιπόν όλα τα στραβά του μνημονίου, σκληρά μέτρα αλλά δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Είναι βαριά η προσωπική του ευθύνη. Δεν εμπιστεύονται σήμερα οι αγορές την Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα».

Ο κ.Μητσοτάκης περιέγραψε μάλιστα και το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων το οποίο σχεδιάζει, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις.

«Οι μειώσεις φόρων που προτείνουμε είναι κοστολογημένες και εξισορροπούνται από τη μείωση των δαπανών, μέσα και από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών. Το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση των επενδύσεων. Δε θα κάνουμε απολύσεις, αλλά θα προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που θα αποχωρούν. Το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει εκεί που πρέπει. Πρώτη προτεραιότητα η υγεία και η παιδεία. Εμείς δεν μιλάμε για ένα μεγάλο κράτος» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι προβληματική και ότι το τηλεγράφημα των Wikileaks απέδειξε ότι η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπίων, περισσότερο και από το όνομα ήταν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα. Αυτό το δώσαμε δίχως να πάρουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Αυτό κουμπώνει σε ένα αλυτρωτισμό που δεν είχε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο». Ρώτησε δε «πώς αισθάνονται οι Έλληνες όταν ακούνε τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά». Είπε ακόμη ότι «δεν θα την κυρώσουμε την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή αν γίνουμε κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χαρτιά για να αλλάξουμε τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας…» Είπε ακόμη ότι αν δεν κυρωθεί δεν υπάρχει συμφωνία ωστόσο αντίθετα με την προοπτική της ΕΕ, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σύντομη διαδικασία και «η διαδικασία για το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο παρακάτω βίντεο: