Μία μέρα μετά την εκδήλωση για τη 3η Σεπτέμβρη όπου έδωσαν το «παρών» ιστορικά και νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, απόντων του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τυχοδιωκτική και καιροσκοπική ομάδα που έχει στόχο να μείνει στην εξουσία.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά ανέβασε του τόνους λέγοντας ότι «δεν αποδίδει η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορούν να αποκτήσουν κεντροαριστερό πρόσωπο ό,τι και να κάνουν. Το αριστερό πρόσωπο το έκαψαν μέσα από τη συνεργασία με την ακροδεξιά και τον Καμμένο».

Χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται η άποψή της ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα. «Η χώρα δεν αντέχει εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης. Αυτές οι λογικές δίωξης και αυτοφώρου για διατύπωση διαφορετικών απόψεων τις εγκαινίασε η κυβέρνηση και σε αυτό παρασύρεται η ΝΔ», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πρώην στελεχών από το χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως η κ. Ξενογιαννακοπούλου, η επικεφλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «άνθρωποι που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και χρόνια και τέτοιες μεμονωμένες προσχωρήσεις με την τυχοδιωκτική λογική του Τσίπρα, δεν δίνουν προοδευτικό πρόσημο και δεν ξεγελούν κανέναν».

«Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή ήταν ότι την ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη. Υπήρξε προκοπή και περηφάνια στον Έλληνα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, το να υλοποιείς αυτά που υπόσχεσαι» πρόσθεσε και τόνισε: «Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά η λογική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το όπλο της Ελλάδας είναι η ενότητα, η εθνική συνεννόηση, το εθνικό σχέδιο. Χρειάζονται αλλαγές στο στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αλλιώς θα διαιωνιστεί η υπερφορολόγηση, χρειάζεται και νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Θέλουμε και πολιτική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση, αλλά και αλλαγή πολιτικής.

Ναι λοιπόν πρέπει να “φύγουν αυτοί”, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. “Να φύγουν τώρα”, όχι για να “έρθουν οι άλλοι”, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο. Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό. Ούτε [είναι δίλημμα] αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Έκανε, τέλος, κάλεσμα «στους προοδευτικούς πολίτες, σε όσους αισθάνθηκαν ότι τους πλήγωσε το ΠΑΣΟΚ και αναζήτησαν αλλού λύσεις αλλά εξαπατήθηκαν ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν από την πολιτική απογοητευμένοι. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ευημερία και αυτό είναι λάθος και ευθύνη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε ένα νέο φορέα. Έχουμε ιστορική ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε συνεργασίες στη βάση καιροσκοπισμού αλλά στη βάση της πρότασης για τη χώρα με ελληνική ταυτότητα».