Το δρόμο για τα ναυπηγεία του Περάματος πήρε το απόγευμα της Τρίτης το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά σε γκαράζ του το βράδυ της περασμένης Τρίτης, η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές καθώς η τελική κατάσβευσή της ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στον προβλήτα της Ε12 της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά παρακολούθησαν τη διαδικασία απομάκρυνσης του πλοίου με τη συνδρομή ρυμουλκών ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαντορινιός: «Προς επισκευή απομακρύνθηκε από το λιμάνι του Πειραιά, σήμερα το Ελ. Βενιζελος, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ασφαλούς κατάπλου του πλοίου, απεγκλωβισμού των επιβατών- χωρίς κανέναν τραυματισμό – και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, στο πλήρωμα, στην Πολιτική Προστασία κ στους εργαζόμενους του ΟΛΠ για τις προσπάθειές τους».

Yπενθυμίζεται πως απο τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου ενώ έχει ξεκινήσει η προανάκριση για το περιστατικό από το Λιμεναρχείο Πειραιά.