Οι ολοένα και πιο εξελιγμένοι καταναλωτές κρασιού στην Κίνα προσελκύονται από τα προϊόντα κορυφαίων οινοπαραγωγών της Χιλής. Πολυτελή οινοποιεία και αμπελώνες στη Χιλή που παράγουν βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, τα οποία συνδυάζουν βιολογικές μεθόδους με αστρολογικούς παράγοντες για να βελτιστοποιήσουν τις σοδειές, βλέπουν τώρα την ευκαιρία να αυξήσουν το μερίδιό τους στην Κίνα.

Το Valle del Maipo, σε απόσταση μίας ώρας από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο, είναι η καρδιά της παραγωγής κρασιού στην Χιλή και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό οινοποιείων, ορισμένα από τα οποία ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα. Ανάμεσά τους είναι το Odfjell που ιδρύθηκε το 1994 από Νορβηγούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εφάρμοσαν την προοπτική δημιουργίας νέων βιολογικών οίνων σε μία από τις καλύτερες περιφέρειες παραγωγής κρασιού στον κόσμο. Για τους νορβηγούς επιχειρηματίες η Κίνα είναι μια «εξαιρετικά σημαντική» αγορά για τα βιολογικά κρασιά. Σήμερα εξάγουν στην Κίνα περίπου 8.000 και 10.000 κιβώτια ετησίως και ελπίζουν να αυξηθούν οι παραγγελίες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε η αξία των εξαγωγών κρασιού στη Χιλή, με την Κίνα να βρίσκεται στην κορυφή των εξαγωγικών προορισμών με αγοραστική αξία περίπου 124,3 εκατομμύρια δολάρια. Η σειρά προϊόντων της Odfjell διαθέτει ποικιλία βιολογικών οίνων από το Cabernet Sauvignon μέχρι το Merlot, το Carmenere, το Syrah, το Cabernet Franc και το Malbec, καθώς και τις «μη παραδοσιακές» ποικιλίες όπως το Carignan.

Η πρωτοποριακή επιχείρηση είναι το πρώτο οινοποιείο της Νότιας Αμερικής που υιοθέτησε νέες τεχνικές οινοποίησης. Σύμφωνα με το blog του κρασιού «Wine Collective» με την τεχνική αυτή δεν χρειάζονται αντλίες και μηχανική δύναμη, γεγονός που «επιτρέπει στο κρασί να εκχυλίσει απαλό χρώμα, γεύση και τανίνη» για ένα λεπτότερο τελικό προϊόν. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τεχνικές, η ροή βαρύτητας του συγκεκριμένου οινοποιείου βρίσκεται σε απότομη κλίση βοηθώντας έτσι το κρασί να ρέει φυσικά από το ένα στάδιο της παραγωγής στο επόμενο. Επίσης για να κάνει τα κρασιά της βιοδυναμικά, η εταιρεία φυτεύει κέρατα αγελάδων γεμάτα κοπριά ανάμεσα στα αμπέλια για να «μεταφέρει τη γονιμότητα» στη γη και τα φυτά, σύμφωνα με τις συστάσεις των γεωπόνων.

Η βιοδυναμική οινοποίηση υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για τη γεωργία, βασιζόμενη στην παρακολούθηση της πορείας των ουρανίων σωμάτων (το φεγγάρι, τους πλανήτες και τα αστέρια).