Στις επόμενες κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματικό φεστιβάλ, και δήλωσε ανυποχώρητος για τη στάση του στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Θα φτάσουμε πολύ κοντά, αλλά με γλυκύτητα, όπως εμείς της Λέγκα ξέρουμε να κάνουμε», είπε.

Για την υπόθεση του πλοίου Diciotti και την έρευνα σε βάρος του για στέρηση ατομικής ελευθερίας των μεταναστών και προσφύγων, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι «αν φτάσει άλλο πλοίο, θα ξανακάνω ακριβώς αυτό που έχω ήδη πράξει».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την εντολή της δικαιοσύνης για κατάσχεση των λογαριασμών της Λέγκα, (λόγω σκανδάλων της προηγούμενης ηγεσίας), ο Σαλβίνι διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα.

«Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των χρημάτων ή των αποφάσεων του ενός ή του άλλου δικαστικού. Εχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα και το σεβόμαστε», υπογράμμισε.