Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στη ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις, σε εθνικούς δρυμούς και σε ρέματα στην Αττική.

Μετά τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζονται σε δημόσιες δασικές εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου και στην περιοχή της Αγριλέζας, σειρά είχε σήμερα η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και εγκαταστάσεων στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου, τα οποία βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση στο Γραμματικό (θέση Λιμνιώνα).

Η συγκεκριμένη κατεδάφιση γίνεται στο πλαίσιο της επέκτασης του πρώτου τμήματος της σύμβασης «Εκτέλεση αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνα και Διονύσου».

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπογραφεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, η σύμβαση του ΥΠΕΝ με το μειοδότη-εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου (35-70 χλμ). Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται να αρχίσει η εκτέλεση των αποφάσεων με βάση τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

Επιπλέον, για την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογείται η εκτέλεση των κατεδαφίσεων στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, πρόκειται να επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών.