Ο καθηγητής και διευθυντής στην Α’ κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός μιλά στα «ΝΕΑ» για τον γιατρό που »παραδέχθηκε κατ’ ιδίαν την πράξη» του, στην υπόθεση με τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου.

«Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δείχνοντας τον βασικό «ύποπτο» που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις. Σύμφωνα δε με τον ίδιο, το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχτηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. «Πήγαμε στο Εργαστήριο Υπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο καθηγητής, ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε όντως υποβληθεί σε σχετική εξέταση κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής, ο ασθενής εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μίας ώρας. Και παρότι, σύμφωνα με τον ειδικό, η εικόνα της εξέτασης δείχνει μία προβληματική κατάσταση δεδομένου ότι το φυσιολογικό είναι έως και 10 άπνοιες – υπόπνοιες την ώρα, ο ενορχηστρωτής της υπόθεσης κατέφυγε στην πλαστογράφηση άλλης εξέτασης, άλλου ανθρώπου.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ