Η αρχή έγινε με το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Αυτήν την φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα…

Ο λόγος για τα Τρίκαλα, μια πόλη που αρέσκεται σε καινοτομίες και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματά της σε λίγες ημέρες. Η παρουσίασή τους θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Πρόκειται για δέκα ελαφρά οχήματα –πέντε τρίκυκλα και πέντε τετράκυκλα- που θα κυκλοφορούν στην πόλη εξυπηρετώντας τους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους στον χώρο των διανομών.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να μετακινηθούν με αυτά χωρίς κανένα κόστος μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Τρικκαίων. Σε αυτήν θα καταγράφονται οι σχετικές διαδρομές και το ωράριο, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η διαθεσιμότητα του οχήματος και του δρομολογίου. Το πρόγραμμα ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Στα Τρίκαλα, στο Βερολίνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στην Γένοβα, στην Ρώμη και στην Μάλαγα.

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.