Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη!

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ.

Στην ιστορία περνά και ο Τεο Λοράντος που ήταν ο ενορχηστρωτής της επιτυχίας και πέρσι στο Βελιγράδι και φέτος στο Μινσκ.

Το παιχνίδι ήταν εφιαλτικό για την Ελλάδα στην πρώτη περίοδο. Οι αντίπαλοι προηγήθηκαν με 4-1 και 5-2, σε μια χρονική στιγμή όπου τίποτα δεν λειτούργησε θετικά για την άμυνα. Οι Έλληνες όμως αντέδρασαν άμεσα. Άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά, ισοφάρισαν στο 14ο λεπτό και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην λήξη του ημιχρόνου (8-7).

Εντυπωσιακή ήταν η ελληνική παρουσία στην 3η περίοδο με την Εθνική μας να διευρύνει την διαφορά στα 3 τέρματα (12-9), σε ένα χρονικό σημείο όπου ολοι ήταν υπέροχοι, αλλά ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης απολαυστικός. Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς μας διαφύλαξαν

το προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη.

Αυτό είναι το έκτο μετάλλιο του ελληνικού πόλο σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.