Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ανθρώπων στο διυλιστήριο του Φόμπουργκ στη Βαυαρία αφού εκδηλώθηκε έπειτα από έκρηξη το πρωί του Σαββάτου, έγινε γνωστό από περιφερειακούς αξιωματούχους.

Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο που παράγει 120.000 βαρέλια την ημέρα και ανήκει στο συγκρότημα διυλιστηρίων Bayernoil ανάγκασε την αστυνομία να απομακρύνει από τη γύρω περιοχή 1.800 κατοίκους.

Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε πως η αστυνομία στη γειτονική πόλη Ίνγκολστατ και η εγκληματολογική υπηρεσία της βαυαρικής αστυνομίας έχουν αρχίσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η εταιρεία Bayernoil ανακοίνωσε από τον ιστότοπό της πως το διυλιστήριο τέθηκε εκτός λειτουργίας, όμως η εγκατάσταση είναι ασφαλής και δεν δημιουργεί πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια.

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 600 αστυνομικοί, πυροσβέστες και άλλα μέλη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επιτόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Το συγκρότημα διυλιστηρίων Bayernoil, που περιλαμβάνει επίσης το διυλιστήριο Νόιστατ, μπορεί να παράγει συνολικά 210.000 βαρέλια την ημέρα.

«Δηλώσεις αναφορικά με τα αίτια του επεισοδίου και την έκταση των ζημιών θα είναι δυνατό να γίνουν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών», ανακοίνωσε η Bayernoil.

H Bayernoil ανήκει σε ποσοστό 45% στην Varo Energy, ενώ η Rosneft Deutschland έχει ποσοστό 25%, η Eni Deutschland 20% και η BP Europe 10%.

Διαβάστε επίσης

Χάος μετά από έκρηξη σε διυλιστήριο στη Γερμανία (video)