«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» είναι το σχόλιο του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ, βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη για τον ανασχηματισμό, ο οποίος τονίζει, πως δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα σε πολιτικούς χώρους από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός απεργάζεται μέτωπα συγκρούσεων και σηκώνει φλάμπουρα φανατισμού, πόλωσης και διχασμού.

Μίλωντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ.Καλαφάτης αναφορικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολίτες δεν πρόκειται να πιστέψουν τίποτα από όσα πει στην ομιλία του. Κατηγορεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχειρεί να εκβιάσει εκείνους που φτωχοποίησε με την πολιτική του αλλά και να δυσκολέψει το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Καλαφάτης, τονίζει πως η ΝΔ έχει ένα καλά μετρημένο σχέδιο για την αποκατάσταση της χώρας με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Με την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όλοι θα διαπιστώσουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών για την πόλη και την Ελλάδα που αξίζουμε, που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε», σημειώνει.

Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών «έγκλημα» και τονίζει ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας αυτής ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση» .