Ένα εύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο γλυκό, που φτιάχνουν οι μαμάδες, για όλη την οικογένεια.

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια

600ml γάλα

600ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 500ml χυμό πορτοκάλι και 3 κουταλιές ζάχαρη, ενώ στα υπόλοιπα 100ml διαλύουμε το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ζεστό χυμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε στην μαγειρική εστία μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα και το δεύτερο φακελάκι άνθος αραβοσίτου. Σε μια φόρμα απλώνουμε μεμβράνη, ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού και τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Ρίχνουμε και την κρέμα βανίλιας και απλώνουμε δυο στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα και αυτά σε γάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το γλυκό και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε ταψί θα κάνουμε την αντίθετη διαδικασία στο στήσιμο των υλικών. Πρώτα τη διπλή στρώση τα μπισκότα, την κρέμα βανίλιας, μια στρώση μπισκότα και τέλος τη κρέμα πορτοκαλιού. Μπορείτε να στολίσετε με φέτες πορτοκαλιού.