Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Ευθ. Λέκκα. Η εστία εντοπίζεται στη Λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας. Η δόνηση έγινε αισθητή στη Λαμία, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και αλλού.

Πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

«Η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε ο σεισμός δεν έχει υψηλή σεισμικότητα και δεν έχει δώσει στο παρελθόν κάποιον ισχυρό σεισμό» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10.12 το πρωί, με επίκεντρο τη Λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας.

Ο κ. Σκορδίλης επισήμανε ότι η σεισμική δόνηση μπορεί να δημιούργησε αναστάτωση στους κατοίκους, ωστόσο υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι εκδηλώθηκε σε χώρο που δεν φαίνεται να έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν επίκεντρο ισχυρού σεισμού μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια αισιόδοξη πρώτη εκτίμηση». Σύμφωνα με τον κ.Σκορδίλη, οι σεισμολόγοι τα επόμενα 24ωρα θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.