Την έντονη αντίδραση των κόμματων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν και φέτος εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών, λήγω έλλειψης υποδομών.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου παραδέχθηκε ότι τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί σε ορισμένες περιοχές.

Εξήγησε ότι η διαδικασία ένταξης αποτελείται από δύο φάσεις (Ιούλιο και Σεπτέμβριο). Όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, οι γονείς που δεν θα βρουν βρεφονηπιακό σταθμό, θα πάρουν voucher (κουπόνι).

Επίσης ανέφερε ότι εξασφαλίστηκαν πόροι ύψους 15 εκατ. ευρώ από εξοικονόμηση δαπανών και οι δήμοι μπορούν να λάβουν 50.000 ευρώ για την ίδρυση ενός βρεφονηπιακού σταθμού ή 75.000 ευρώ για την ίδρυση δύο βρεφονηπιακών σταθμών. «Μέχρι σήμερα, έχουν ανταποκριθεί 130 δήμοι» σημείωσε.

«Παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι» αναφέρει η Τομεάρχης Παιδείας  της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, σε ερώτηση της προς τους συναρμόδιους υπουργούς

Για «εγκληματική παράλειψη» και όχι απλώς για κοροϊδία, κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, το όποιο κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ερωτηση στη Βουλή έχει καταθέσει και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων παιδικών σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος.

Διαβάστε επίσης

ΕΕΤΑΑ : Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς