Η Piaggio, έπειτα από μια περίοδο παρουσιάσεων των ηλεκτρικών της πρότζεκτ, περνάει στην αντεπίθεση με την ηλεκτροκίνηση . To μικρό, ηλεκτρικό μοντέλο της αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Σεπτέμβριο.

Στόχος της φίρμας να εισέλθει δυναμικά την επόμενη κυρίως δεκαετία στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pontedera, στην επαρχία της Pisa, εκεί όπου γεννήθηκε η πρώτη Vespa την άνοιξη του 1946/

Επίσης, η φίρμα αναφέρει ότι οι πελάτες θα μπορούν από τις αρχές Οκτωβρίου να κάνουν κράτηση – προπαραγγελία – των πρώτων μοντέλων,  μόνο μέσω διαδικτύου στην αποκλειστική ιστοσελίδα, με πρωτοποριακά «all inclusive» πακέτα χρηματοδότησης μαζί με τους συμβατικούς τρόπους αγοράς.

Η τιμή της θα συμβαδίζει  με το ανώτερο όριο της τρέχουσας γκάμας Vespa.

. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα επεκταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία από τις αρχές του 2019.

Σήμερα, η Vespa σήμερα βιώνει μία από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της ιστορίας της, με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο πωλήσεις οχημάτων μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έκλεισε με περίπου 10% αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.