Η κίτρινη κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα αποτελεί ένα διατροφικό θησαυρό, καθώς αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και ινών, ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες, όπως και να την μαγειρέψουμε.

Υλικά

600 γραμμάρια γλυκιά κολοκύθα (καθαρισμένη)
600 γρ. πατάτες (προαιρετικά γαλλικές μικρές)
200 ml ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
θυμάρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη γλυκοκολοκύθα σε φέτες, αφαιρούμε με ένα κουτάλι να σποράκια και καθαρίζουμε εξωτερικά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε (εκτός αν χρησιμοποιήσετε μικρές γαλλικές), πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες και τη γλυκοκολοκύθα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε λίγο τα λαχανικά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Την γλυκοκολοκύθα μπορείτε και να την τηγανίσετε, αφού την κόψετε σε στενόµακρες φέτες πάχους 2-3 εκατοστά, την αλατίσετε και την αλευρώσετε. Περιχύνετε με λεμόνι ή ξύδι.

Έτσι ή αλλιώς αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψητά ψάρια.