Αυξάνεται και πληθαίνει η κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Τελευταία έλευση στην ελληνική αγορά το νεοφερμένο Skoda Karoq, μοντέλο που πατάει στο «ισχυρό» dna του γερμανικού ομίλου, φέροντας το τρίπτυχο πρακτικότητα, ευρυχωρία, εξοπλιστική αρτιότητα .Να σημειωθεί ότι η Skoda αντικατέστησε με το Karoq το Yeti, μοντέλο που πλέον είχε «συνταξιοδοτηθεί». Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,60 μέτρα, ενώ με αρωγό το μεγάλο μεταξόνιο οι χώροι του είναι γενναιόδωροι για μια φαμίλια.

Στα ατού του μοντέλου, οι πολλαπλές εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται, είτε σε έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε σε τετρακίνητη έκδοση – αν και η μερίδα του λέοντος επιλέξει εκδόσεις με εμπρός κίνηση.  Άνετος και ο χώρος των αποσκευών των 479 λίτρων ενώ χάρη στο σύστημα VarioFlex ( που δίνουν τη δυνατότητα στα πίσω καθίσματα να μετακινούνται), ο εσωτερικός χώρος και το πορτμπαγκάζ αυξάνεται στα 588 λίτρα.

Στον εξοπλισμό του υπάρχουν αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως το σύστημα προειδοποίησης εμποδίου (Front Assist), το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, σύστημα ανίχνευση τυφλών σημείων (Blind Spot Detect) και ανίχνευση πίσω κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert) το σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησής, ηχοσύστημα με οθόνη αφής και Bluetooth κλπ.  Επίσης, στο νέο μοντέλο προσφέρεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις , κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda. Η γκάμα των μοτέρ έχει ως εφαλτήριο τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.0 λίτρου με ισχύο 116 ίππους. Το επόμενο μοτέρ βενζίνης είναι 1.5 λίτρων με 150 ίππων, που διαθέτει και την τεχνολογία απομόνωσης λειτουργίας δύο εκ των τεσσάρων κυλίνδρων ( επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμων).

Στην παλέτα των ντίζελ ο 1.6 TDi των 116 ίππων, που σύμφωνα με το εργοστάσιο μπορεί να πετύχει μέση κατανάλωση καυσίμου 4,5 λίτρα/100χλμ. Πάντως, για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν και οι «αδιάφοροι» για την ελληνική αγορά – λόγω φορολογίας – οι δίλιτροι ντίζελ σε δύο εκδόσεις, 150 και 190 ίππων. Το Karoq προσφέρεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Ambition – Style) με τιμές που ξεκινούν από τα 19.900 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 34.900 ευρώ.