Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι πολιτικές του θα ανατραπούν «βίαια», αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε ευαγγελικούς ιερείς επεσήμανε ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν «δημοψήφισμα» για την ελευθερία του λόγου και την ανεξιθρησκία, τονίζοντας ότι «βίαιοι άνθρωποι» απειλούν τις αξίες αυτές.

Ηχογραφημένο απόσπασμα της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης που είχε ο Τραμπ με τους ιερωμένους στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα το βράδυ διέρρευσε στον αμερικανικό Τύπο.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι ενδιάμεσες εκλογές δεν είναι απλώς ένα δημοψήφισμα για τον ίδιο, αλλά και «για τη θρησκεία μας, είναι ένα δημοψήφισμα για την ελευθερία του λόγου και την Πρώτη Τροπολογία», ενώ ζήτησε τη βοήθεια των ευαγγελικών ιερωμένων.

«Θα ανατρέψουν όλα όσα κάναμε και θα το κάνουν γρήγορα και βίαια», τόνισε, αναφερόμενος σε αντιφασιστικές ομάδες, τα μέλη των οποίων χαρακτήρισε «βίαιους ανθρώπους».

«Σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν άνθρωποι που κηρύσσουν σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους», τόνισε ο Τραμπ, εξηγώντας στους ιερείς ότι έχουν «φοβερή δύναμη», ενώ τους εξήγησε ότι απέχουμε μία ψήφο «από το να χάσουμε τα πάντα».