Ο σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Λιντς ένωσε τις δυνάμεις του με τη σχεδιάστρια μόδας, Στέλα ΜακΚάρτνεϊ για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους στην οποία αποκαλύπτει την αγάπη του για τον κινηματογράφο και τη βοήθεια που του προσέφερε ο υπερβατικός διαλογισμός.

Η ταινία της Στέλα ΜακΚάρτνεϊ με τίτλο «Curtain’s Up» δημιουργήθηκε από το στούντιο Tête με έδρα το Λος Άντζελες, το οποίο διαχειρίζονται ο γιος του σκηνοθέτη, Όστιν Λιντς και ο καλλιτέχνης Κέις Σίμονς.

Στο φιλμ ο Ντέιβιντ Λιντς μιλά για τον κινηματογράφο και το πως ο διαλογισμός τον βοήθησε στη σκηνοθεσία ταινιών.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, ο Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, η γεννημένη στην Αγγλία, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Λόλα Κιρκ, ο Αμερικανός ηθοποιός Άστον Σάντερς και η Βελγίδα καλλιτέχνης ηλεκτρονικής μουσικής SKY H1 εμφανίζονται επίσης στη μικρού μήκους ταινία.

«Ο κινηματογράφος είναι μία γλώσσα. Μπορεί να πει πράγματα – σπουδαία, αφηρημένα πράγματα – και μου αρέσει αυτό. Μερικοί άνθρωποι είναι ποιητές και έχουν έναν όμορφο τρόπο να λένε πράγματα με λόγια. Αλλά ο κινηματογράφος έχει η δική του γλώσσα και έτσι μπορείτε να εκφράσετε ένα συναίσθημα και μια σκέψη που δεν μπορεί να μεταφερθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι ένα μαγικό μέσο» υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης.

«Για μένα είναι τόσο όμορφο να σκέφτομαι αυτές τις εικόνες και τους ήχους που ρέουν μαζί στο χρόνο και σε ακολουθία, δημιουργώντας κάτι που μπορεί να φτιαχτεί μόνο μέσω του κινηματογράφου. Είναι τόσο μαγικό, δεν ξέρω γιατί. Πηγαίνεις σε ένα σινεμά και τα φώτα σβήνουν – είναι πολύ ήσυχα και στη συνέχεια η αυλαία αρχίζει να ανοίγει και μεταφέρεσαι σε έναν κόσμο».

Ο σκηνοθέτης επίσης αποκαλύπτει πως ξεκίνησε τον δημιουργικό του βίο ως ζωγράφος και ότι στην αρχή δεν ενδιαφερόταν να γίνει κινηματογραφιστής. Αναφέρει επίσης ότι άρχισε τον διαλογισμό.

«Ήμουν γεμάτος ανησυχίες και φόβους. Αισθανόμουν κατάθλιψη και θυμό. Ο θυμός, η κατάθλιψη και η θλίψη είναι όμορφα πράγματα σε μια ιστορία, αλλά είναι σαν δηλητήριο στον σκηνοθέτη και τον καλλιτέχνη. Πρέπει να έχεις καθαρότητα για να δημιουργήσεις – πρέπει να είσαι σε θέση να συλλαμβάνεις ιδέες» τονίζει.

Το «Curtain’s Up» είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Ντέιβιντ Λιντς του 2006 για τον υπερβατικό διαλογισμό με τίτλο «Catching the Big Fish».

Η μικρή μήκους ταινία δημιουργήθηκε για τη στήριξη του έργου του Ιδρύματος David Lynch, που έχει αποστολή να βοηθήσει στην πρόληψη και την εξάλειψη της επιδημίας του ψυχικού τραύματος και του τοξικού άγχους σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, μέσω του προγράμματος Transcendental Meditation (Υπερβατικός Διαλογισμός).