Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Λέο Μάτος, ήταν ο παίκτης που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως θέλει όσο τίποτα άλλο να περάσει στους ομίλους για να βάλει το όνομα του στην ιστορία του σωματείου.

Επίσης ανέφερε πως για την αυριανή αναμέτρηση δεν υπάρχει κάποιο φαβορί.

«Νιώθω μεγάλη ευτυχία που έχω την δυνατότητα να βάλω το όνομα μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχουμε μεγάλη επιθυμία να προκριθούμε. Θα ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες έχουν παίξει στο Champions League από την ομάδα. Εγώ έφτασα στον τελικό του Europa League αλλά δεν έχω παίξει στους ομίλους» .

Για την μεγάλη επιθυμία του κόσμου για την πρόκριση: «Αισθανόμαστε την επιθυμία του κόσμου. Στον δρόμο υπάρχουν σχόλια, και όλοι μας λένε ότι πρέπει να περάσουμε. Αυτό μας κάνει να δώσουμε παραπάνω από όσα έχουμε για την πρόκριση» .

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Πριν το πρώτο παιχνίδι το φαβορί ήταν η Μπενφίκα. Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να παίζει σε τέτοιο επίπεδο. Τα πράγματα στο γήπεδο δεν ήταν εύκολα ούτε για μας ούτε για αυτούς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι, στο δεύτερο ισορροπήσαμε. Εδώ θα είναι πιο δύσκολα για την Μπενφίκα, με τους οπαδούς μας είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να πάρει αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το παιχνίδι» .

Για το τι περιμένει από την Μπενφίκα: «Δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια ενδεκάδα η Μπενφίκα. Υποθέτω ότι δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές. Δεν πιστεύω ότι η Μπενφίκα θα θέλει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Στην Πορτογαλία στο πρώτο ημίχρονο είχαν ευκαιρίες και καλύτερη επιθετική ροή που μας ανάγκασε να αμυνθούμε. Αύριο ο ρυθμός θα καθορίζεται από μας, άρα η Μπενφίκα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει συντηρητικά για να προστατέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Όπως είπα πριν, δεν υπάρχει φαβορί για αύριο. Πριν το πρώτο παιχνίδι ήταν η Μπενφίκα, κυρίως λόγω της εμπειρίας. Μετά το πρώτο αποτέλεσμα είναι 50%-50%. Δεν θα μπούμε ποτέ για να υπερασπιστούμε το 1-1. Ο στόχος μας είναι πάντα η νίκη. Το αποτέλεσμα είναι θετικό για μας, όσο και επικίνδυνο» .

Για τις απουσίες Γιόνας και Καστίγιο: «Σχετικά με τις απουσίες, εγώ δεν την ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι αποδυναμωμένη. Η Μπενφίκα έχει τον Φερέιρα, τον οποίο τον ξέρω από την Ουκρανία. Όσον αφορά τον Ζόνας, τον γνωρίζω καλά. Είναι μεγάλος παίκτης που θα λείψει, αλλά δεν θεωρώ ότι θα έχει πρόβλημα»