Ένα αγαπημένο δροσερό ρόφημα , που μπορείτε να απολαύσετε με πάγο αλλά και αρωματισμένο με φύλλα δυόσμου ή τζίντζερ, καθώς και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά ή σαν βάση για ντρέσινγκ σε σαλάτες.

 

Υλικά

600 ml χυμό λεμονιού (περίπου 20 λεμόνια)

600 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml νερό

φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Αφού στύψουμε τα λεμόνια περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, με τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ξανά βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρει ακόμα μια βράση. Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια στο ψυγείο. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι με πάγο, ένα μέρος από τη λεμονάδα και δυο μέρη νερό. Μπορείτε να αρωματίσετε με φύλλα δυόσμου και τζίντζερ, καθώς και να το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά ή σαν βάση για ντρέσινγκ σε σαλάτες. Για γλυκαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στέβια ή καστανή ζάχαρη. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε λεμόνια και ακτινίδια.