Ενοπλος σκότωσε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους έντεκα, ανοίγοντας πυρ κατά τη διάρκεια τουρνουά video game Madden 19 NFL, το οποίο μεταδιδόταν ζωντανά από εστιατόριο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης αυτοκτόνησε επί τόπου.

Ο σερίφης του Τζάκσονβιλ Μάικ Γουίλιαμς δήλωσε ότι επρόκειτο για τον Ντέιβιντ Κατζ, 24 ετών, από τη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μέριλαντ, στις βόρειες ΗΠΑ.

Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, στο Jacksonville Landing, εμπορικό κέντρο στο οποίο στεγάζονται αίθουσες ψυχαγωγίας και εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times, ο δράστης ήταν παίκτης που συμμετείχε στο τουρνουά και έχασε.

Επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευσε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ζωντανή μετάδοση η επίθεση

Η επίθεση στο Τζάκσονβιλ μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά είχε τη δυνατότητα να δει δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game, «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες.

Οταν στον λαιμό (ακριβώς πάνω από την μπλούζα) του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκοπεύτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, συνεχίζεται όμως η ηχητική απευθείας μετάδοση των πυροβολισμών (κάτω).