Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι υποδέχεται αύριο Τρίτη στο Μιλάνο τον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, σε μια συνάντηση που δεν φαίνεται να χαροποιεί ιδιαίτερα τον άλλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο.

«Η Ουγγαρία του Ορμπάν υψώνει τείχη από συρματοπλέγματα και αρνείται τον καταμερισμό» των μεταναστών. Σε ό,τι με αφορά, οι χώρες που αρνούνται τον καταμερισμό δεν δικαιούνται ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», δήλωσε ο ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται επίσης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S), σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Ουγγαρία έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, χωρίς καμία από τις δύο να έχει αναφερθεί στους λόγους της πραγματοποίησής της. Ο Σαλβίνι, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών, ακολουθεί την ίδια γραμμή απέναντι στους μετανάστες με τον επικεφαλής της ουγγρικής εθνικιστικής-συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν που τάσσεται υπέρ του «κλεισίματος των συνόρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «όσους φέρνουν το κακό».

«Ο Ορμπάν είναι πολύ διαφορετικός από εμάς και πρέπει να το υπογραμμίσουμε. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εκπροσωπεί μια δύναμη της δεξιάς ενώ το M5S δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά», πρόσθεσε ο ντι Μάιο, ο οποίος θέλει να συγκρατήσει την αριστερή πτέρυγα του κινήματός του, που είναι δυσαρεστημένη από την ευθυγράμμιση του M5S με την πολιτική του Σαλβίνι.

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του M5S στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν, εξάλλου, πως η συνάντηση των Σαλβίνι και Ορμπάν είναι «μόνο και αποκλειστικά πολιτική και όχι θεσμική ή κυβερνητική».

Συγκέντρωση υποστηρικτών της αριστεράς προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στο Μιλάνο με την ευκαιρία της συνάντησης των δύο αξιωματούχων