Σταθερή αξία αποτελεί και τον χειμώνα που έρχεται το κατακόκκινο κραγιόν για τα χείλη των γυναικών, καθώς δημιουργεί ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα και ταιριάζει σε όλες. Μπορεί επίσης να φορεθεί κάθε ώρα και στιγμή σε συνδυασμό με ένα πιο απαλό ή πιο έντονο μακιγιάζ ματιών. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο συνδυασμός του με το no makeup μακιγιάζ.

Της μόδας είναι πολύ και η πιο σκούρα απόχρωση του κόκκινου, το βαθύ κόκκινο του κρασιού, που θυμίζει το μπορντό, αλλά και αποχρώσεις όπως το burgundy, το blush magenta και το blood purple. Τα συγκεκριμένα χρώματα στα χείλη, τα λεγόμενα wine red lips, φοριούνται σε όλες τις περιστάσεις, ενώ μπορούν να συνδυαστούν τόσο με ένα no makeup μακιγιάζ ή με ένα έντονο smokey eyes.

Στο προσκήνιο επίσης παραμένουν οι nude αποχρώσεις (μπεζ, ανοιχτές καφέ και ροζ), που ολοκληρώνουν ιδανικά ένα no makeup μακιγιάζ και ένα βάψιμο σε γήινους τόνους ή συνδυάζονται με ένα έντονο πιο μακιγιάζ.

Εξίσου εντυπωσιακά με τα nude χείλη είναι και τα άβαφα, στις νεότερες ηλικίες, εφόσον αποπνέουν υγεία και φρεσκάδα. Βοηθά μια μάσκα με ζάχαρη και μέλι, όπως και να εφαρμόζετε συχνά ένα lip balm.

Τrend είναι και τα έντονα και τολμηρά χρώματα στα χείλη σε συνδυασμό με ένα σχεδόν άβαφο πρόσωπο.

Επίσης θα φορεθούν πολύ τα glossy lips. Προτιμήστε τα εφόσον έχετε απαλά και λεία χείλη.

Για το γραφείο και τις στιγμές που χρειάζεστε ένα κραγιόν που θα κρατήσει ώρες προτιμήστε τα lip stains. Το ματ φινίρισμα που επιτυγχάνει δεν γίνεται εύκολα με ένα κλασσικό κραγιόν ενώ καθώς φεύγει σιγά σιγά δημιουργείται ένα επιμελώς ατημέλητο βάψιμο.

Δεν έχετε παρά με βάση το ντύσιμό σας και την ώρα της ημέρας να επιλέξετε το κραγιόν που σας ταιριάζει περισσότερο και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σας και τη φυσική ομορφιά σας.