Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα απο την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Σημειώνεται ότι στη θέση του νέου γραμματέα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν δύο προτάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόταση του Θοδωρή Δρίτσα, αφού προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση του κόμματος με τη βάση με ευθύνη της ΠΓ, να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή μετά τα μνημόνια. Επιπλέον, μετά από πρόταση του Δημήτρη Στούμπου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι.

Παππάς: Αυτονόητη η στήριξη στον Σκουρλέτη

Είναι αυτονόητη η στήριξη στον Πάνο Σκουρλέτη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στην αρχή της ομιλίας του στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε, ακόμη, κατά την τοποθέτησή του στην Κ.Ε., ότι η ακτινοβολία του κόμματος πρέπει να είναι αντίστοιχη των προταγμάτων του και τόνισε τη δυνατότητα συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου, υπογραμμίζοντας ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαμόρφωση ενός σαφούς μετώπου απέναντι στο μνημόνιο της ΝΔ.

Παράλληλα, έθεσε ζήτημα προγραμματικών ερωτημάτων προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Εξάλλου, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «μέσα στη νέα κατάσταση μπορούμε να ακυρώσουμε τις κακές στιγμές της διαπραγμάτευσης», αναφερόμενος στο μέτρο για περικοπή των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης:

Τον Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Σκουρλέτης: Δεν έχουμε πολιτικό άλλοθι από έδώ και στο εξής