Εισήγηση για την εκλογή νέου γραμματέα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει στην σημερινή συνεδρίαση του Σώματος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας καθώς και την πρόταση του για το ποιο θα είναι το πρόσωπο αυτό, «ξεκλειδώνοντας» τον ανασχηματισμό.

Η ΚΕ συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα με το παρασκήνιο για το νέο γραμματέα του κόμματος να είναι πλούσιο σε ίντριγκες ενώ τα συντροφικά «μαχαιρώματα» είναι παρόντα ενόψει και του ανασχηματισμού.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΕ θα έχει ως θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ  στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια».

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να έχει ολοκληρωθεί κιαι ο ανασχηματισμός.

Στόχος του Πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση μετά και το διχαστικό του διάγγελμα από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι να παρουσιάσει τα κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες.

Βασικός σταθμός για αυτό αποτελεί η ΔΕΘ καθώς το «πουγκί με τις παροχές» γεμίζει μέρα με τη μέρα. Όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από  τα μνημόνια». Αυτό περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.