Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει προσανατολισμό, έχει συγκεκριμένο πλάνο κι αυτό είναι να παίξει ποδόσφαιρο. Να δημιουργήσει ευκαιρίες με ποδόσφαιρο κατοχής, να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, από τα άκρα, από τον άξονα και μαζί με αυτά ήδη βγαίνει η δουλειά που γίνεται και στις στατικές φάσεις.

Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Σε τρία επίσημα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει σκοράρει 10 γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει και παραπάνω. Τα εφτά γκολ απέναντι στην Ελβετική Λουκέρνη (4-0,3-1) και τα 3 στην Μπέρνλι απόψε προδίδουν αυτό που θα δούμε από τους «ερυθρόλευκους» φέτος.

Μάλιστα αν υπολογίσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο και οι Νάτχo, Γκιγιέρμε και Χασάν δεν έχουν πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής από τον Πέδρο Μαρτίνς, τότε… τα (ακόμα) καλύτερα έρχονται!

Και όλα αυτά τα επιτεύγματα δεν γίνονται σε φιλικά, αλλά σε Ευρωπαϊκά ματς, ενώ η αποψινή τριάρα σε μία από τις καλύτερες άμυνες της Πρέμιερ Λιγκ έρχεται να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.