Ο Κώστας Γαλανόπουλος, λογίζεται βασικός στο πλευρό του Σιμόες στον άξονα της Ένωσης από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έχοντας χάσει μόνο ένα ματς από τα ευρωπαϊκά λόγω κόκκινης κάρτας. Ο νεαρός μέσος βρίσκεται σε χρονιά καθιέρωσης και δεν κρύβει πως στους κιτρινόμαυρους τα πρώτα όνειρα της καριέρας του έγιναν πραγματικότητα.

Παράλληλα, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Ώρα των Σπορ, αναφέρθηκε τόσο στο ματς της Ουγγαρίας όσο και στην αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ώστε να… τελειώσει τη δουλειά.

Διαβάστε αναλυτικά τα λεγόμενά του:

«Έχω ξαναπεί πως με την ΑΕΚ, έχουν πραγματοποιηθεί τα περισσότερα όνειρά μου. Να παίξω στην πρώτη ομάδα, να πάρω πρωτάθλημα. Όλοι οι στόχοι που βάζω, κάθε χρόνο τους πετυχαίνω. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Κάναμε τώρα το πρώτο βήμα, πήραμε τη νίκη και τώρα τους περιμένουμε στην Αθήνα για να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε εδώ στη Βουδαπέστη».

Υπήρχε δυσκολία αντιμετώπισης μιας ομάδας, που έχει περισσότερα επίσημα παιχνίδια από την ΑΕΚ;

«Δεν φάνηκε νομίζω κάποια διαφορά. Ούτε στο θέμα κόπωσης. Χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και χαλαρώσαμε μετά το δεύτερο γκολ. Ήταν λογικό να πιέσει η αντίπαλη ομάδα και με την ψυχολογία που πήραν γύρισε εναντίον μας όλο αυτό. Αυτό που θεωρώ πως μας δυσκόλεψε περισσότερο απ’ όλα σ’ αυτό το ματς. Να περιορίσουμε τον ενθουσιασμό μας, μετά το 2-0. Και μετά απ’ αυτό το γκολ, ήταν όλοι πολύ μπροστά και δεχθήκαμε πολλές αντεπιθέσεις. Δεν κοντρολάραμε. Κρατάμε όμως ότι πήραμε τη νίκη».

Ποια θα είναι η διαχείριση που θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στη ρεβάνς;

«Πριν από το ματς οι περισσότεροι θεωρούσαν πως θα ήταν εύκολος ο αντίπαλος. Εμείς λέγαμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς και έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο. Όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα την δουλειά μας. Δεν πρέπει να –καθίσουμε- πάνω σ’ αυτό το 2-1 με το οποίο κερδίσαμε στη Βουδαπέστη και να πάμε χαλαρά στη ρεβάνς. Πρέπει να μπούμε και να κυριαρχήσουμε για να πάρουμε τη νίκη και στη ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν θα περιμένουμε τον αντίπαλο στην άμυνα μας, διότι είδαμε και τώρα πως αν περιμένεις πίσω τον αντίπαλο, μπορείς να πάθεις ζημιά. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να προκριθούμε με δεύτερη νίκη».

Πόσο εύκολο είναι να γυρίσει ο… διακόπτης στο ελληνικό πρωτάθλημα ενόψει της αυριανής πρεμιέρας;

«Όταν παίζεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι λογικό να έχεις απόλυτη συγκέντρωση και να δίνεις το βάρος εκεί. Όμως υπάρχει και το πρωτάθλημα και πρέπει να υπερασπιστούμε και τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, έχουμε αρχίσει πλέον να βρίσκουμε σιγά-σιγά τον αγωνιστικό ρυθμό μας και μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και να ξεκινήσουμε σωστά και το φετινό πρωτάθλημα».