Παρόλο που η πριγκίπισσα Ευγενία είναι ενθουσιασμένη με τον επικείμενο γάμος της Οκτώβριο με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ, δεν φαίνεται τον ενθουσιασμό της να τον συμμερίζονται οι Βρετανοί εξαιτίας του κόστους του. Σύμφωνα με το «Cosmopolitan», ο γάμος της Ευγενίας και του Τζακ αναμένεται να κοστίσει στους Αγγλους φορολογούμενους 2,5 εκατ. δολάρια.

«Δεν έχει δημόσια καθήκοντα, ο μπαμπάς της… δεν κάνει τίποτα και εμείς θα πληρώσουμε (2,5 εκατ. δολάρια) για τον «βασιλικό» γάμο της. Είναι μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ζει από το κράτος. Μεγαλώνουν σαν βασιλιάδες. Όλα στο φως, σταματήστε να είστε κολλημένοι στα παραμύθια της παιδικής σας ηλικίας», έγραψε ένα άτομο στο Twitter σχετικά με τον ακριβό γάμο της Ευγενίας και το tweet συγκέντρωσε σε λίγα λεπτά πάνω από 1.000 «μου αρέσει», αναφέρει το Closer Weekly.

Κάποιος άλλος χρήστης του μέσω κοινωνικής δικτύωσης έγραψε «το δέντρο χρημάτων της Τερέζα Μέι έχει και άλλο κούνημα. (2,5 εκατ. δολάρια) από τα χρήματά μας από την ασφάλειά μας πηγαίνουν για τον γάμο της Ευγενίας. Ποια είναι η Ευγενία μπορείτε να ρωτήσετε… η κόρη του Air Mile Andy και της Freebie Fergie. Σφίξτε το ζωνάρι σας… Ψωμί και νερό και τράπεζες τροφίμων για σας».

Από τον Ιανουάριο που η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ αρραβωνιάστηκε, η μαμά της Ευγενίας, Σάρα Φέργκιουσον, φέρεται να είναι πολύ απασχολημένη με την προετοιμασία του βασιλικού γάμου της κόρης της. Η Ευγενία και ο Τζακ έχουν ήδη προσκαλέσει 1.200 άτομα στο γάμο τους και έχουν επίσης έναν μακρύ κατάλογο με διασημότητες που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτόν του Μαΐου όταν παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Χάρι την Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο γάμος της Ευγενίας δεν έπρεπε να ξεπεράσει τις 950 χιλιάδες δολάρια, αλλά ο πατέρας της, πρίγκιπας Ανδρέας ήθελε το καλύτερο για τον γάμο της κόρης της εκτινάσσοντας το κόστος στα 2,5 εκατ. δολάρια έως τώρα.

Η βρετανίδα πολιτικός Έμα Ντεντ Κοάντ εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με το κόστος του γάμου μιλώντας στην Daily Mirror. «Σε αυτές τις εποχές αυξημένου κινδύνου ασφάλειας είναι ανεύθυνο για ένα ασήμαντο μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει έναν τόσο δημόσιο γάμο. Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή για να αναθεωρήσουμε τον ρόλο και το κόστος των ασήμαντων βασιλικών μελλών», είπε.

Ο πολιτικός Κρις Ουίλιαμσον συμφώνησε μαζί της και δήλωσε: «Προκαλεί οργή όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πού να κοιμηθούν και είναι εγκλωβισμένοι στη φτώχεια, αυτοί οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί με αυτήν την προκλητική κατανάλωση. Κανείς άλλος δεν πληρώνει το γάμο του από το δημόσιο πορτοφόλι και έχουν τους πόρους να το κάνουν μόνοι τους.