Μία ακόμα αφορμή φαίνεται για όξυνση της επιθετικής ρητορικής εναντίον της Ελλάδας, από τα τουρκικά ΜΜΕ, που πρόσκεινται στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι αποτελεί η διαφυγή της πρώην βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λεϊλά Μπιρλίκ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία τέθηκε υπό κράτηση και φέρεται να ζήτησε άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Άλλωστε η Αθήνα έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο της Τουρκίας ως μία χώρα που δίνει άσυλο σε τρομοκράτες, με αιχμή και την υπόθεση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται από την Αγκυρα ως «πραξικοπηματίες» του Ιουλίου του 2016 και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, νούμερο ένα εχθρού του Ρ. Ερντογάν. Δημοσιεύματα στο παρελθόν δεν παρέλειπαν να σημειώσουν ότι στην Ελλάδα καταφεύγουν πλήθος γκιουλενιστών, αλλά και «τρομοκρατών» – υποστηρικτών του ΡΚΚ -, κατηγορώντας την Αθήνα ότι τους παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο «ενάντια στη διεθνή νομοθεσία».

Η είδηση για την παρουσία της Λεϊλά Μπιρλίκ σε ελληνικό έδαφος, έγινε αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων που επιχειρούν να συνδέσουν εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση με τους «οκτώ» και την απόφαση του ΣτΕ, που άνοιξε το δρόμο για απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων αρχικά για τον πιλότο, πυροδοτώντας έκρηξη δηλώσεων στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσιεύμα της Sabah σημειώνεται ότι η Ελλάδα έγινε τόπος «υποστηρικτών τρομοκρατών και φυγάδων αφού άνοιξε την αγκαλία της σε προδότες γκιουλενιστές»…

Να σημειωθεί ότι η Λ. Μπιρλίκ  συνελήφθη στις 4 Νοεμβρίου 2016, μαζί με άλλους 13 βουλευτές του HDP με την κατηγορία ότι είναι μέλος του ΡΚΚ, κάνει τρομοκρατική προπαγάνδα καθώς και ότι προχωρούσε σε παράνομες δραστηριότητες για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στα δημοσιεύματα δίνονται επίσης και φωτογραφίες από τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστε να στοιχειοθετηθεί η σχέση της με μέλη του ΡΚΚ.

Διαβάστε επίσης

Η πρώην βουλευτής του HDP Λεϊλά Μπιρλίκ ζητά άσυλο από την Ελλάδα