Ομολόγησαν οι δυο από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς για τη δολοφονία του 25χρονου σπουδαστή στου Φιλοπάππου.

Αποτύπωμα που βρέθηκε σε νάιλον σακούλα την οποία είχαν οι δράστες της φονικής ληστείας – το βράδυ της 15ης Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου – σε βάρος του 25χρονου έλληνα σπουδαστή οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης.

Τουλάχιστον δύο από αυτούς ομολόγησαν το έγκλημά τους και ανέφεραν ότι είχαν βάλει σπασμένο μπουκάλι στον λαιμό του 25χρονου σπουδαστή (ζούσε στη Γλασκόβη και είχε έλθει στην Αθήνα για διακοπές), ο οποίος, προσπαθώντας να τους αποφύγει, έκανε βήματα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό ύψους 10 τουλάχιστον μέτρων και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι δύο εξ αυτών, πακιστανικής καταγωγής – ο ένας ηλικίας 17 ετών – εντοπίστηκαν στην περιοχή Ειδομένη του Κιλκίς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα.

Τον αναγνώρισε η συνοδός του θύματος

Είχε προηγηθεί αναζήτησή τους σε Θήβα και Θεσσαλονίκη. Ο τρίτος που κατάγεται από το Ιράκ συνελήφθη την ίδια ώρα στην Αθήνα.

Αποτύπωμα του Ιρακινού, που ήταν στην ίδια εγκληματική «ομάδα» με τους δύο Πακιστανούς, είχε βρεθεί σε πλαστική σακούλα που κουβαλούσαν οι δράστες, όπως είχε υποδείξει στους αστυνομικούς η 23χρονη συνοδός – από την Πορτογαλία – του θύματος.

Αρχικά, η κοπέλα δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του.

Οταν όμως εντοπίστηκε στην Αθήνα και προσήχθη – το βράδυ της Πέμπτης – στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας.

Η Ασφάλεια Αττικής έφθασε στα ίχνη των δολοφόνων μετά από αναζητήσεις υπόπτων στην Αθήνα, με δεδομένα κλήσεων και με βάση τις καταθέσεις της 23χρονης που είχε γίνει κι αυτή στόχος των ληστών.